Algemene informatie

Babymassage

Babymassage

Lichaamstaal is de enige taal die Uw baby verstaat. En wat is er mooier, dan te spreken in de taal die Uw kind verstaat! De baby aanraken en voelen. Contact maken. Bijzondere aandacht voor elkaar. Een rustmoment in de dag. Masseren is meer dan aanraken alleen. Babymassage is puur genieten van elkaar. Babymassage is geen ingewikkelde techniek. Het is een natuurlijke, traditionele kunst, eenvoudig en eeuwenoud, die iedere moeder/vader eenvoudig kan leren.

Het krijgen van een kind is één van de indrukwekkendste gebeurtenissen in uw leven. Het kan echter voorkomen dat de geboorte van uw kind in het ziekenhuis plaatsvindt en vervolgens opgenomen wordt op de afdeling neonatologie van het Maastrichts Universitair Medisch Centrum (MUMC).

De kraamperiode is bedoeld om te wennen aan een nieuw leven met een nieuw kind, dat u moet leren kennen. Wij vinden het belangrijk dat u, als ouders, ondersteund worden in deze periode. Behalve dat babymassage leuk is om te doen, heeft het een groot aantal positieve effecten. Met behulp van babymassage kunnen wij u helpen een band op te bouwen met uw baby. Op onze afdeling zijn er een aantal verpleegkundigen gespecialiseerd in babymassage.